Language of document :

Kanne 28.6.2006 - BA.LA. di Lanciotti V. & C. S.A.S. ym. v. komissio

(Asia T-163/06)

Oikeudenkäyntikieli: italia

Asianosaiset

Kantajat: BA.LA. di Lanciotti V. & C. S.A.S. ym. (edustajat: asianajajat P. M. Tabellini, G. Celona, E. Bidoggia ja E. M. Tabellini)

Vastaaja: Euroopan yhteisöjen komissio

Vaatimukset

ensisijaisesti kanne on otettava tutkittavaksi kaikkien kantajien osalta

asiakysymyksen osalta väliaikaisen polkumyyntitullin käyttöönotosta tiettyjen Kiinan kansantasavallasta ja Vietnamista peräisin olevien sellaisten jalkineiden tuonnissa, joiden päälliset ovat nahkaa, 23 päivänä maaliskuuta 2006 annetun komission asetuksen (EY) N:o 553/2006, 1 artiklan 1 kohta ja 2 kohdan b alakohta sekä 28-31 ja 250-252 perustelukappaleet ja kaikki muut valmistelevat tai asiaan liittyvät normit siltä osin kuin niissä määritellään lasten jalkineet ja suljetaan ne polkumyyntitullin soveltamisalan ulkopuolelle, on kumottava

kantajien oikeudenkäyntikulut on korvattava

Oikeudelliset perusteet ja pääasialliset perustelut

Kaikki tämän asian kantajat valmistavat yksinomaan tai pääasiallisesti lasten jalkineita. Ne ovat sijoittautuneet tietylle alueelle niin keskitetysti, että Fermon ja Maceratan provinssien väliselle rajalle on muodostunut "kenkätehdaspiiri".

Kantajat väittävät vaatimustensa tueksi seuraavaa:

Harkintavallan väärinkäyttö siltä osin kuin vastaaja on käyttänyt hyväkseen perusasetuksessa käyttöön otettua tarkkaan säädeltyä menettelyä kansainvälisen yleissopimuksen täytäntöönpanossa pyrkiäkseen epämääräisiin sosiaalisiin tavoitteisiin (250 ja 252 perustelukappale), jotka edellyttävät vastaajan mukaan sitä, että suurin osa tuotteista, jotka eivät ole samankaltaisia, vaan samanlaisia, jätetään yhteisön tuotannonalan käsitteen ulkopuolelle.

Tosiseikkoja koskevat ilmeiset virheet siltä osin kuin on kyse jalkineiden, joiden sisäpohja ei ole yli 24 cm, samaistamisesta lasten jalkineisiin, lasten jalkineiden fyysisistä ja teknisistä ominaisuuksista sekä kyseessä olevan alan kuvauksesta, väitetystä perheille aiheutuvasta taloudellisesta vahingosta ja lastenjalkineteollisuudelle aiheutuneesta todellisesta vahingosta.

Neuvoston 7.4.1987 tekemällään päätöksellä hyväksymässä kansainvälisessä yleissopimuksessa vahvistetun tavaroiden tullinimikkeistön rikkominen siltä osin kuin riidanalaisessa asetuksessa käytetään sisäpohjan mittaa perusteluna eri jalkinetyyppien erottamiseksi toisistaan.

Lopuksi kantajat vetoavat yhdenvertaisen kohtelun ja syrjintäkiellon periaatteen loukkaamiseen.

____________