Language of document :

Berigtigelse til meddelelse til Tidende i sag T-326/12

("De Europæiske Fællesskabers Tidende C 311 af 13. oktober 2012, s. 8")

Meddelelsen til Tidende i sag T-326/12, Al Toun og Al Toun Group mod Rådet, affattes således:

Sag anlagt den 19. juli 2012 - Al Toun og Al Toun Group mod Rådet

(Sag T-326/12)

Processprog: bulgarsk

Parter

Sagsøgere: Salim Georges Al Toun og Al Toun Group (ved advokat S. Koev)

Sagsøgt: Rådet for Den Europæiske Union

Sagsøgernes påstande

Det fastslås, at den foreliggende sag kan antages til realitetsbehandling og er begrundet, og alle anbringender tiltrædes.

Sagen undergives den fremskyndede procedure.

Det fastslås, at de anfægtede retsakter kan annulleres delvist, idet den del af retsakten, der skal annulleres, kan adskilles fra retsakten i dens helhed.

Rådets afgørelse 2011/782/FUSP af 1. december 2010 om restriktive foranstaltninger over for Syrien og Rådets gennemførelsesafgørelse 2012/256/FUSP af 14. maj 2012 annulleres, for så vidt som Salim Al Toun og Al Toun Group er blevet opført på listen i bilaget til afgørelse 2011/782/FUSP.

Rådets forordning (EU) nr. 36/2012 af 18. januar 2012 om restriktive foranstaltninger på baggrund af situationen i Syrien og Rådets gennemførelsesforordning (EU) nr. 410/2012 annulleres, for så vidt som Salim Al Toun og Al Toun Group er blevet opført på listen i bilag II til forordning (EU) nr. 36/2012.

Rådet tilpligtes at betale alle sagsøgernes omkostninger, udlæg, vederlag mv., som er afholdt i forbindelse med sagen.

Søgsmålsgrunde og væsentligste argumenter

Til støtte for søgsmålet har sagsøgerne gjort seks anbringender gældende.

1.    Med det første anbringende har sagsøgerne gjort gældende, at der er sket en væsentlig tilsidesættelse af retten til forsvar og retten til en retfærdig rettergang, idet sagsøgerne ikke har fået meddelelse om de anfægtede retsakter, men har fået kendskab hertil gennem medierne, og idet sagsøgerne ikke er blevet forelagt nogen afgørende beviser eller oplysninger, som begrunder deres opførelse på listen over personer, som er omfattet af sanktionerne. I denne forbindelse påhviler bevisbyrden Rådet, som skal begrunde pålæggelsen af de restriktive foranstaltninger.

2.    Med det andet anbringende har sagsøgerne gjort gældende, at begrundelsespligten er tilsidesat: Da Rådet i de anfægtede retsakter har begrænset sig til ubegrundede påstande, har Rådet tilsidesat den pligt, som de europæiske institutioner i medfør af artikel 6 i den europæiske konvention til beskyttelse af menneskerettigheder og grundlæggende frihedsrettigheder (herefter menneskerettighedskonventionen), artikel 296 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde og artikel 41 i Den Europæiske Unions charter om grundlæggende rettigheder er pålagt. I denne forbindelse henvises til anvendelsen af det uklare begreb deltagelse i en plan, som Rådets retsakter vedrørende situationen i Syrien ikke indeholder nogen juridisk definition af. Såfremt Rådet ikke giver en klar og præcis begrundelse, er Domstolen forhindret i at prøve retmæssigheden af de anfægtede retsakter.

3.    Med det tredje anbringende har sagsøgerne gjort gældende, at retten til en effektiv domstolsprøvelse er tilsidesat, idet den ret til en sådan beskyttelse, der er fastsat i menneskerettighedskonventionens artikel 6 og 13, artikel 215 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde og artikel 41 og 47 i Den Europæiske Unions charter om grundlæggende rettigheder, er blevet forhindret som følge af tilsidesættelsen af begrundelsespligten.

4.    Med det fjerde anbringende har sagsøgerne gjort gældende, at Rådet har anlagt et åbenbart urigtigt skøn, idet sagsøgeren Salim Al Toun med urette er blevet identificeret som venezuelansk statsborger, hvilket ikke svarer til de faktiske forhold, og idet Al Toun Group ikke på noget tidspunkt siden sin oprettelse har taget del i forretninger vedrørende mineralolie eller mineralolieprodukter, hvilket påstås i de anfægtede retsakter.

5.    Med det femte anbringende har sagsøgerne gjort gældende, at der er sket tilsidesættelse af ejendomsretten som omhandlet i artikel 1 i menneskerettighedskonventionens tillægsprotokol og artikel 17 i Den Europæiske Unions charter om grundlæggende rettigheder, af proportionalitetsprincippet og af retten til økonomisk frihed, idet Rådet med gennemførelsesafgørelse 2012/256/FUSP og gennemførelsesforordning (EU) nr. 410/2012 retsstridigt har frataget sagsøgerne muligheden for fredeligt at anvende deres ejendom, hvilket bringer sagsøgernes eksistens og fysiske overlevelse i fare.

6.    Med det sjette anbringende har sagsøgerne gjort gældende, at der er sket en alvorlig tilsidesættelse af retten til beskyttelse af omdømme som omhandlet i menneskerettighedskonventionens artikel 8 og artikel 10, stk. 2, idet opførelsen af sagsøgernes navne i de anfægtede retsakter retsstridigt har ødelagt deres anseelse i det syriske samfund, i deres vennekreds, i det religiøse fællesskab og i forhold til sagsøgernes forretningspartnere.

____________