Language of document :

Kanne 6.8.2013 – Bitiqi ym. v. komissio ym.

(Asia T-410/13)

Oikeudenkäyntikieli: ranska

Asianosaiset

Kantajat: Burim Bitiqi (Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta); Arlinda Gjebrea (Pristina, Kosovo); Anna Gorska (Varsova, Puola); Agim Hajdini (Lontoo); Josefa Martínez Estéve (Valencia, Espanja); Denis Vasile Miron (Bukarest, Romania); James Nicholls (Swindon, Yhdistynyt kuningaskunta); Zornitsa Popova Glodzhani (Varna, Bulgaria); Andrei Mihai Popovici (Bukarest) ja Amaia San José Ortiz (Llodio, Espanja) (edustajat: asianajajat A. Coolen, J.-N. Louis, É. Marchal ja D. Abreau Caldas)

Vastaajat: Euroopan komissio, Eulex Kosovo ja Euroopan ulkosuhdehallinto (EUH)

Vaatimukset

Kantajat vaativat unionin yleistä tuomioistuinta

kumoamaan 27.5.2013 ja 2.7.2013 tehdyt päätökset, joilla jätettiin uusimatta kantajien sopimukset

velvoittamaan vastaajat korvaamaan oikeudenkäyntikulut.

Oikeudelliset perusteet ja pääasialliset perustelut

Kanteensa tueksi kantajat vetoavat viiteen kanneperusteeseen.

Ensimmäinen kanneperuste, joka perustuu työntekijöiden edustajien kuulemisen periaatteen loukkaamiseen, koska työntekijöille on ilmoitettu Eulex Kosovo -operaation uudelleenjärjestelyä koskevasta päätöksestä vasta, kun tämä päätös on tehty, ja koska johto on vastustanut työntekijöiden edustajan kuulemista.

Toinen kanneperuste, joka perustuu työntekijöiden suojan loukkaamiseen joukkoirtisanomisen yhteydessä siltä osin kuin jokaiseen irtisanottuun työntekijään on sovellettava hänen kotijäsenvaltionsa voimassa olevaa oikeutta, mikä merkitsee suuria eroja sovellettavissa säännöissä ja myönnetyssä suojassa.

Kolmas kanneperuste, joka perustuu oikeuden väärinkäyttöön peräkkäisten määräaikaisten sopimusten tekemisessä.

Neljäs kanneperuste, joka perustuu yhdenvertaisen kohtelun periaatteen loukkaamiseen ja syrjintäkiellon rikkomiseen ”seconded” –työntekijäryhmän ja ”contracted”-työntekijäryhmän välillä siltä osin kuin työpaikkojen lakkauttaminen koskee tosiasiallisesti vain ”contracted”-työntekijäryhmään kuuluvia työntekijöitä, koska ”seconded”-työntekijäryhmään kuuluville työntekijöille on annettu mahdollisuus uudelleensijoittamiseen.

Viides kanneperuste, joka koskee yhtä kantajista, perustuu Euroopan sosiaalisen peruskirjan 8 artiklan rikkomiseen siltä osin kuin riidanalainen päätös annettiin kantajalle tiedoksi hänen ollessaan raskaana ja äitiyslomalla.