Language of document :

Ανακοίνωση στην ΕΕ

 

Προσφυγή της Carmela Lo Giudice κατά της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η οποία ασκήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2005

(Υπόθεση Τ-27/05)

Γλώσσα της διαδικασίας: η γαλλική

Η Carmela Lo Giudice, κάτοικος Strombeek Bever (Βέλγιο), εκπροσωπουμένη από τους Fréderic Frabetti και Gilles Bounéou, δικηγόρους, με τόπο επιδόσεων στο Λουξεμβούργο, άσκησε προσφυγή, στις 14 Ιανουαρίου 2005, κατά της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ενώπιον του Πρωτοδικείου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Η προσφεύγουσα ζητεί από το Πρωτοδικείο:

-    να ακυρώσει την περίοδο αξιολογήσεως που αντιστοιχεί στο έτος 2003 (χρονικό διάστημα από την 1.1.2003 έως τις 31.12.2003)·

-    άλλως, να ακυρώσει την απόφαση της 4ης Μαΐου 2004 με την οποία περατώθηκε η έκθεση εξελίξεως της σταδιοδρομίας (ΕΕΣ) της προσφεύγουσας για το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2003 έως την 31η Δεκεμβρίου 2003·

-    να αποφανθεί επί των εξόδων, δαπανών και αμοιβών και να καταδικάσει την Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στα δικαστικά έξοδα.

Προβαλλόμενοι με την προσφυγή λόγοι και κύρια επιχειρήματα

Η προσφεύγουσα, μόνιμη υπάλληλος της Επιτροπής, ευρισκόταν σε αναρρωτική άδεια από την 1η Δεκεμβρίου 2003 έως τις 10 Μαΐου 2004. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, η Επιτροπή κατήρτισε την έκθεση εξελίξεως της σταδιοδρομίας της προσφεύγουσας χωρίς αυτή να συμμετάσχει.

Προς στήριξη της προσφυγής της, η προσφεύγουσα προβάλλει κατ' αρχάς ότι η δημιουργία, στο πλαίσιο του νέου συστήματος καταρτίσεως της εκθέσεως εξελίξεως της σταδιοδρομίας, ηλεκτρονικών εντύπων τα οποία συμπληρώνονται απευθείας επί της οθόνης και αποθηκεύονται στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχειρίσεως του προσωπικού ισοδυναμεί με τη δημιουργία παραλλήλων φακέλων κατά παράβαση του άρθρου 26 του Κανονισμού Υπηρεσιακής Καταστάσεως (ΚΥΚ).

Η προσφεύγουσα προβάλλει επίσης ότι η μη συμμετοχή της καθ' οιονδήποτε τρόπο στην κατάρτιση της εκθέσεως προσκρούει στο άρθρο 43 του ΚΥΚ, στις γενικές διατάξεις εφαρμογής του άρθρου αυτού, καθώς και στις αρχές της χρηστής διοικήσεως, της απαγορεύσεως δυσμενών διακρίσεων και της απαγορεύσεως της αυθαιρεσίας. Στο ίδιο πλαίσιο, η προσφεύγουσα προβάλλει υπέρβαση εξουσίας, έλλειψη αιτιολογίας, παραβίαση της αρχής της προστασίας της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης και του κανόνα "Patere legem quam ipse fecisti", καθώς και παράβαση του καθήκοντος αρωγής.

____________