Language of document :

Acțiune introdusă la data de 27 decembrie 2006 - Arcelor Luxembourg și alții/Comisie

(Cauza T-405/06)

Limba de procedură: franceza

Părțile

Reclamante: Arcelor Luxembourg (Luxemburg, Marele Ducat al Luxemburgului) Arcelor Profil Luxembourg SA (Esch-sur-Alzette, Marele Ducat al Luxemburgului) și Arcelor International (Luxemburg, Marele Ducat al Luxemburgului) (reprezentant: A. Vandencasteele, avocat)

Pârâtă: Comisia Comunităților Europene

Concluziile reclamantelor

anularea deciziei Comisiei din 8 noiembrie 2006 în cauza COMP/F/38.907 - Grinzi din oțel - C(2006) 5342 final;

cel puțin anularea articolului 2 al deciziei, prin care se aplică reclamantelor o sancțiune pecuniară sau reducerea în mod drastic a acesteia;

obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată.

Motivele și principalele argumente

Prin prezenta acțiune, reclamantele solicită anularea deciziei C(2006) 5342 final a Comisiei, din 8 noiembrie 2006, referitoare la o procedură de aplicare a articolului 65 CECO (cauza COMP/F/38.907 - Grinzi din oțel) privind înțelegerile și practicile concertate care implică producători europeni de grinzi și care au ca obiect fixarea prețurilor, alocarea unor procente și schimburile de informații pe piața comunitară a grinzilor. În subsidiar, acestea solicită anularea sau reducerea semnificativă a cuantumului amenzii care le-a fost aplicată prin decizia atacată.

În susținerea acțiunii lor reclamantele invocă mai multe motive.

Primul motiv se întemeiază pe încălcarea articolului 97 CECO și pe abuzul de putere, în măsura în care decizia atacată face aplicarea articolului 65 CECO după expirarea acestuia, astfel cum este prevăzut în articolul 97.

În al doilea rând, reclamantele invocă încălcarea Regulamentului nr. 1/20031 și un abuz de putere, din moment ce Comisia își întemeiază competența de a adopta o decizie CECO pe un regulament care nu îi conferă puteri decât în ceea ce privește punerea în aplicare a articolelor 81 și 82 CE.

Cel de-al treilea motiv se întemeiază pe încălcarea dreptului la apărare, în măsura în care decizia impută celor trei societăți afiliate responsabilitatea pentru o practică la care doar una singură a participat.

În plus, reclamantele pretind că, prin adoptarea deciziei atacate, Comisia a încălcat normele juridice în materie de prescripție.

În final, acestea susțin că decizia atacată a încălcat dreptul lor la apărare, în măsura în care aceasta a fost adoptată după mai mult de 15 ani de la comiterea faptelor, pe baza unei teorii a imputabilității enunțată, conform reclamantelor, pentru prima dată de către Comisie, în comunicarea privind obiecțiunile din martie 2006, prin urmare, într-un termen pe care ele îl consideră excesiv.

____________

1 - Regulamentul (CE) nr. 1/2003 al Consiliului din 16 decembrie 2002 privind punerea în aplicare a regulilor de concurență prevăzute la articolele 81 și 82 din tratat, JO 2003, L 1, p.1