Language of document :

Meddelelse til EU-tidende

 

Sag anlagt den 7. februar 2003 af Giorgio Lebedef m.fl. mod Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber.

    (Sag T-44/03)

    Processprog: fransk

Ved De Europæiske Fællesskabers Ret i Første Instans er der den 7. februar 2003 anlagt sag mod Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber af Giorgio Lebedef, Senningerberg (Luxembourg) og 49 andre tjenestemænd, ved avocat Gilles Bounéou og med valgt adresse i Luxembourg.

Sagsøgerne har nedlagt følgende påstande:

(Ansættelsesmyndighedens afgørelse om i årene 1993, 1994 og 1995 eller i den periode i løbet af disse år, hvor sagsøgerne var tjenestemænd ved Kommissionen i Luxembourg, at ændre den procedure, som blev anvendt til beregning af de årlige rejseudgifter til Grækenland for så vidt angår ruten via Brindisi, der benyttes til visse destinationer, annulleres,

(eller subsidiært:

(Ansættelsesmyndighedens afgørelse om i årene 1993, 1994 og 1995 eller i den periode i løbet af disse år, hvor sagsøgerne var tjenestemænd ved Kommissionen i Luxembourg, at godtgøre sørejsen fra Brindisi til de forskellige græske lokaliteter (Corfu, Igoumenitsa, Patras) på grundlag af billetprisen for "aircraft type seats", annulleres.

(Sagsøgernes lønsedler, som er udarbejdet i henhold til de påklagede afgørelser, annulleres.

(De beløb, der som konsekvens af de påklagede afgørelser ikke er udbetalt sagsøgerne, tilbagebetales disse med tillæg af renter i henhold til loven.

(Kommissionen tilpligtes at betale udgifter, omkostninger samt honorarer.

Søgsmålsgrunde og væsentligste argumenter:

I denne sag har sagsøgerne nedlagt påstand om annullation af Kommissionens afgørelse om at ændre den metode, som anvendes til beregning af årlige rejseudgifter til Grækenland.

Til støtte for annullationspåstandene (den principale og subsidiære påstand) har sagsøgerne nærmere bestemt fremført seks anbringender. Det første anbringende er, at tjenestemandsvedtægtens artikel 71 samt artikel 7 og 8 i vedtægtens bilag VII er tilsidesat, det andet, at der er sket tilsidesættelse af princippet om forbud mod forskelsbehandling, det tredje, at kontradiktionsprincippet er tilsidesat, det fjerde, at princippet om forbud mod vilkårlig fremgangsmåde og begrundelsespligten er tilsidesat, det femte, at der er sket tilsidesættelse af princippet om beskyttelse af den berettigede forventning og af princippet "patere legem quam ipse fecisti" samt det sjette, at omsorgspligten er tilsidesat.

____________