Language of document :

Ανακοίνωση στην ΕΕ

 

Προσφυγή-αγωγή του Luc Verheyden κατά της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, που ασκήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2004

    (Υπόθεση T-368/04)

    Γλώσσα διαδικασίας: η γαλλική

Ο Luc Verheyden, κάτοικος Angera (Ιταλία), εκπροσωπούμενος από τον Eric Boigelot, δικηγόρο, άσκησε στις 13 Σεπτεμβρίου 2004, ενώπιον του Πρωτοδικείου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, προσφυγή-αγωγή (στο εξής: προσφυγή) κατά της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Ο προσφεύγων-ενάγων (στο εξής: προσφεύγων) ζητεί από το Πρωτοδικείο:

-    Να ακυρώσει τις αποφάσεις του προϊσταμένου του προσφεύγοντος της 4ης Φεβρουαρίου 2004, της 24ης Φεβρουαρίου 2004 και της 27ης Φεβρουαρίου 2004.

-    Να ακυρώσει την απόφαση της αρμόδιας για τους διορισμούς αρχής (στο εξής: ΑΔΑ) περί απαντήσεως στη διοικητική ένσταση (R/159/04), της 1ης Ιουνίου 2004, η οποία παρελήφθη στις 14 Ιουνίου 2004.

-    Να ακυρώσει κάθε απόφαση η οποία θα ληφθεί κατά την εκκρεμοδικία.

-    Να υποχρεώσει την καθής-εναγομένη (στο εξής: καθής) στην καταβολή της αντισταθμιστικής αποζημιώσεως για τις 30 ημέρες ετήσιας αδείας τις οποίες ο προσφεύγων δεν έλαβε και για τις οποίες δεν πληρώθηκε, κατ' εφαρμογήν του άρθρου 4, εδάφιο 2, του παραρτήματος V του Κανονισμού Υπηρεσιακής Καταστάσεως των υπαλλήλων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (στο εξής: ΚΥΚ), πλέον τόκων με επιτόκιο 5,25 % από την άσκηση της παρούσας προσφυγής.

-    Να επιδικάσει χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης και αποζημίωση για τη βλάβη στη σταδιοδρομία του, αξιολογούμενες κατά δίκαιη κρίση σε 12 500 ευρώ, υπό την επιφύλαξη της αυξήσεως ή της μειώσεως του ποσού αυτού κατά τη διάρκεια της δίκης.

-    Να καταδικάσει την καθής στα δικαστικά έξοδα.

Ισχυρισμοί και κύρια επιχειρήματα

Ο προσφεύγων βάλλει κατά της αποφάσεως να μην του επιτραπεί η μεταφορά των ημερών αδείας του στο έτος 2004. Προς στήριξη της προσφυγής του, ο προσφεύγων προβάλλει παράβαση των άρθρων 25 και 57 του ΚΥΚ, παράβαση του άρθρου 4 του παραρτήματος V του ΚΥΚ, περί καθορισμού της διαδικασίας χορηγήσεως των αδειών, παραβίαση των αρχών της χρηστής διοικήσεως, της ίσης μεταχειρίσεως, του σεβασμού της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης, καθώς και πρόδηλο σφάλμα εκτιμήσεως.

____________