Language of document :

Sag anlagt den 24. april 2009 - Würth og Fasteners (Shenyang) mod Rådet

(Sag T-162/09)

Processprog: tysk

Parter

Sagsøgere: Adolf Würth GmbH & Co. KG (Künzelsau, Tyskland) og Arnold Fasteners (Shenyang) Co. Ltd (Shenyang, Kina) (ved Rechtsanwälte M. Karl og M. Mayer)

Sagsøgt: Rådet for Den Europæiske Union

Sagsøgernes påstande

Rådets forordning (EF) nr. 91/2009 af 26. januar 2009 om indførelse af en endelig antidumpingtold på importen af visse skruer, bolte, møtrikker og lignende varer af jern eller stål med oprindelse i Folkerepublikken Kina annulleres.

Subsidiært annulleres Rådets forordning (EF) nr. 91/2009 af 26. januar 2009 om indførelse af en endelig antidumpingtold på importen af visse skruer, bolte, møtrikker og lignende varer af jern eller stål med oprindelse i Folkerepublikken Kina, for så vidt som sagsøgerne hver især bliver individuelt berørt heraf.

Rådet for Den Europæiske Union tilpligtes at betale de med dette søgsmål forbundne omkostninger til retlig repræsentation og andre omkostninger samt udlæg.

Søgsmålsgrunde og væsentligste argumenter

På forslag fra Kommissionen vedtog Rådet den 26. januar 2009 på grundlag af den såkaldte antidumpingforordning 1, forordning (EF) nr. 91/2009 af 26. januar 2009 om indførelse af en endelig antidumpingtold på importen af visse skruer, bolte, møtrikker og lignende varer af jern eller stål med oprindelse i Folkerepublikken Kina 2.

Sagsøgerne gør gældende, at de er berørt af den ved denne forordning indførte antidumpingtold og har (for så vidt) nedlagt påstand om annullation af forordningen.

Til støtte for søgsmålet gør sagsøgerne med det første anbringende gældende, at der er foretaget procedurefejl i antidumpingproceduren.

Med det andet til sjette anbringende gør sagsøgerne gældende, at der er sket tilsidesættelse af trinhøjere fællesskabsret:

Kommissionen har ikke foretaget en omhyggelig og upartisk gennemgang af alle sagens relevante forhold og har foretaget en utilstrækkelig og ufuldstændig gengivelse af de faktiske omstændigheder, hvilket har ført til en tilsidesættelse af begrundelsespligten i henhold til artikel 253 EF.

Den normale værdi, der er blevet lagt til grund ved forordning nr. 91/2009, er fastsat i strid med artikel 2, stk. 7, litra a), i forordning nr. 384/96.

Tærskelværdien for indledning af en antidumpingprocedure i henhold til artikel 5, stk. 4, tredje punktum, i forordning nr. 384/96 var ikke nået.

Begrebet "samme vare" i artikel 1, stk. 4, i forordning nr. 384/96 blev ved den anfægtede forordning anvendt for vidtgående, da de i Den Kinesiske Folkerepublik producerede omhandlede varer og de varer, der fremstilles i Fællesskabet, ikke er sammenlignelige og ikke er indbyrdes substituerbare.

Der foreligger ikke den til indførelse af antidumpingtold nødvendige skade på EF-erhvervsgrenen som omhandlet i artikel 1, stk. 1, og artikel 3 i forordning nr. 384/96.

Sagsøgerne har afslutningsvis med det syvende anbringende gjort gældende, at fællesskabsorganerne har foretaget magtfordrejning ved prøvelsen af kriterierne vedrørende skade, årsagssammenhæng og Fællesskabets interesser.

____________

1 - Rådets forordning (EF) nr. 384/96 af 22.12.1995 om beskyttelse mod dumpingimport fra lande, der ikke er medlemmer af Det Europæiske Fællesskab (EFT 1996 L 56, s. 1), senest ændret ved forordning (EF) nr. 2117/2005 (EUT L 340, s. 17).

2 - Forordning (EF) nr. 91/2009 om indførelse af en endelig antidumpingtold på importen af visse skruer, bolte, møtrikker og lignende varer af jern eller stål med oprindelse i Folkerepublikken Kina (EUT L 29, s. 1).