Language of document :

Kanne 8.1.2014 – U4U ym. v. Euroopan unionin neuvosto ja Euroopan parlamentti

(Asia T-17/14)

Oikeudenkäyntikieli: ranska

Asianosaiset

Kantajat: Union pour l’Unité (U4U) (Bryssel, Belgia), Unité & Solidarité – Hors Union (USHU) (Bryssel), Regroupement Syndical (RS) (Saint Josse-ten-Noode, Belgia) ja Georges Vlandas (Bryssel) (edustajat: asianajaja F. Krenc)

Vastaajat: Euroopan unionin neuvosto ja Euroopan parlamentti

Vaatimukset

Kantajat vaativat unionin yleistä tuomioistuinta

ottamaan kanteen tutkittavaksi ja hyväksymään sen

tämän seurauksena kumoamaan Euroopan unionin virkamiehiin sovellettavien henkilöstösääntöjen ja unionin muuhun henkilöstöön sovellettavien palvelussuhteen ehtojen muuttamisesta 22.10.2013 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen N:o 1023/2013 siltä osin kuin sillä

1) muutetaan henkilöstösääntöjen liitettä X (1 artiklan 70 kohta)

2) muutetaan henkilöstösääntöjen 45 artiklaa ja liitettä I sekä lisätään liitteeseen XII 5 jakso (1 artiklan 27 ja 61 kohta sekä 73 kohdan k alakohta)

velvoittamaan vastaajat korvaamaan oikeudenkäyntikulut.

Oikeudelliset perusteet ja pääasialliset perustelut

Kanteensa tueksi kantajat vetoavat kuuteen kanneperusteeseen.

Kolme ensimmäistä kanneperustetta koskevat Euroopan unionin virkamiehiin sovellettavien henkilöstösääntöjen (jäljempänä henkilöstösäännöt) liitettä X.

Ensimmäinen kanneperuste koskee henkilöstösääntöjen 10 artiklan, Europan unionin perusoikeuskirjan (jäljempänä perusoikeuskirja) 12, 27 ja 28 artiklan sekä Euroopan ihmisoikeussopimuksen 11 artiklan rikkomista erityisesti sen vuoksi, ettei henkilöstösääntökomiteaa kuultu liitteen X muuttamisesta.

Toinen kanneperuste koskee perusoikeuskirjan 12, 27 ja 28 artiklan sekä Euroopan ihmisoikeussopimuksen 11 artiklan rikkomista sen vuoksi, ettei ammattijärjestöjä, virkamiehiä eikä toimihenkilöitä kuultu tosiasiallisesti ja asianmukaisesti liitteen X muuttamisesta.

Kolmas kanneperuste koskee hyvän lainsäädännön periaatteen loukkaamista ja erityisesti perusteellisuus- ja perusteluvelvollisuuden noudattamatta jättämistä.

Kolme viimeistä kanneperustetta koskevat henkilöstösääntöjen 45 artiklan ja liitteen I muuttamista sekä 5 jakson lisäämistä henkilöstösääntöjen liitteeseen XIII.

Neljäs kanneperuste koskee henkilöstösääntöjen 10 artiklan, perusoikeuskirjan 12, 27 ja 28 artiklan sekä Euroopan ihmisoikeussopimuksen 11 artiklan rikkomista erityisesti sen vuoksi, ettei henkilöstösääntökomiteaa kuultu AD-ura-alueiden uudistamisesta.

Viides kanneperuste koskee perusoikeuskirjan 12, 27 ja 28 artiklan sekä Euroopan ihmisoikeussopimuksen 11 artiklan rikkomista sen vuoksi, ettei ammattijärjestöjä, virkamiehiä eikä toimihenkilöitä kuultu tosiasiallisesti ja asianmukaisesti AD-ura-alueiden uudistamisesta.

Kuudes kanneperuste koskee hyvän lainsäädännön periaatteen loukkaamista ja erityisesti perusteellisuus- ja perusteluvelvollisuuden noudattamatta jättämistä.