Language of document :

Sag anlagt den 18. december 2013 – Italian international film mod EACEA

(Sag T-676/13)

Processprog: italiensk

Parter

Sagsøger: Italian international film Srl (Rom, Italien) (ved advokaterne A. Fratini og B. Bettelli)

Sagsøgt: Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur (EACEA)

Sagsøgerens påstande

Sagen antages til realitetsbehandling og EACEA’s afgørelse af 8. oktober 2013, hvorved der blev givet afslag på et projekt vedrørende filmen »Only God Forgives« indgivet inden for rammerne af indkaldelse til forslag EACEA/21/12, annulleres.

EACEA tilpligtes at vedtage alle foranstaltninger, der er nødvendige som følge heraf.

EACEA tilpligtes at betale sagens omkostninger.

Søgsmålsgrunde og væsentligste argumenter

Dette søgsmål er rettet mod afgørelsen truffet af Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur om afslag på et projekt vedrørende filmen »Only God Forgives« inden for rammerne af EACEA’s indkaldelse til forslag EACEA/21/12 (MEDIA 2007 – støtte til tværnational udbredelse af europæiske film – »selektivt« system 2013) (2012/C 300/07).

Til støtte for søgsmålet har sagsøgeren gjort to anbringender gældende.

Første anbringende om tilsidesættelse af artikel 296 TEUF, artikel 41 i Den Europæiske Unions charter om grundlæggende rettigheder og finansforordningens artikel 133, stk. 3, idet der ikke er givet en begrundelse.

Sagsøgeren har herved navnlig gjort gældende, at sagsøgeren ikke har forstået grunden til, at sagsøgte i det foreliggende tilfælde har fundet, at sagsøgerens projekt ikke kunne antages. Den anfægtede afgørelse giver nemlig en anden begrundelse for afslaget end den, der er indeholdt i en tidligere skrivelse af 7. august 2013, der anfægter den manglende overholdelse af et udvælgelseskriterium i retningslinjerne, som afveg fra kriteriet i den fortrykte tekst i nævnte skrivelse (at sagsøgeren ikke selv havde distribueret filmen til biografer). Den anfægtede afgørelse gav derimod afslag på projektet med henvisning til retningslinjernes artikel 5.1, femte afsnit, som tillader brug af underleverandører i begrænset omfang.

Andet anbringende om tilsidesættelse af artikel 167 TEUF og dens gennemførelsesbestemmelser, herunder finansforordningen samt punkt 3 og 4 i indkaldelsen til forslag EACEA/21/12.

Sagsøgeren har herved gjort gældende, at argumentationen i den anfægtede afgørelse er behæftet med en åbenbar fejl. Sagsøgeren har herved anført, at det fremgår af den anfægtede afgørelse, at EACEA fejlagtigt og vilkårligt har kvalificeret det kontraktmæssige forhold mellem sagsøgeren og Rai Cinema som et underleverandørforhold. Det fremgår også af ovennævnte skrivelse, at EACEA forveksler en underleverandør med en kontrakt, hvorved opgaven »physical distribution« uddelegeres til tredjemand.