Language of document :

Acțiune introdusă la 17 decembrie 2007 - Hangzhou Duralamp Electronics/Consiliul Uniunii Europene

(Cauza T-459/07)

Limba de procedură: engleza

Părțile

Reclamantă: Hangzhou Duralamp Electronics Co., Ltd (Hangzhou City, China) (reprezentanți: M. Gambardella și V. Villante, lawyers)

Pârât: Consiliul Uniunii Europene

Concluziile reclamantei

Anularea Regulamentului (CE) nr. 1205/2007 al Consiliului din 15 octombrie 2007 de impunere a unor taxe antidumping asupra importurilor de lămpi fluorescente compacte cu balast electronic integrat (CFL-i) originare din Republica Populară Chineză, în urma unei reexaminări a măsurilor care urmează să expire, în conformitate cu articolul 11 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 384/96 și de extindere asupra importurilor aceluiași produs expediat din Republica Socialistă Vietnam, Republica Islamică Pakistan și Republica Filipine, publicat în JO L 272, p. 1 din 17 octombrie 2007, în măsura în care este aplicabil reclamantei;

obligarea Consiliului Uniunii Europene la plata cheltuielilor de judecată.

Motivele și principalele argumente

Reclamanta, o societate chineză, solicită anularea Regulamentului (CE) nr. 1205/2007 al Consiliului din 15 octombrie 2007 de impunere a unor taxe antidumping asupra importurilor de lămpi fluorescente compacte cu balast electronic integrat (CFL-i) originare din Republica Populară Chineză, în urma unei reexaminări a măsurilor care urmează să expire, în conformitate cu articolul 11 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 384/96 și de extindere asupra importurilor aceluiași produs expediat din Republica Socialistă Vietnam, Republica Islamică Pakistan și Republica Filipine1, în măsura în care acesta se aplică reclamantei.

În susținerea cererii, reclamanta afirmă că este incorectă opinia Consiliului potrivit căreia toate CFL-i reprezentau același produs, în pofida diferențelor dintre ele precum durata de funcționare, puterea activă exprimată în wați, învelitoare, alte dispozitive integrate, lungime, diametru, diagonală sau consumator final.

Reclamanta afirmă în continuare că, la momentul calculării marjelor de dumping, a marjelor de subcotare și a nivelurilor de pornire ale prejudiciului, Consiliul a săvârșit o eroare vădită de apreciere. În opinia reclamantei, metodologia prin care au fost extrapolate date pornind de la datele Eurostat nu a fost explicată în regulamentul atacat, iar Consiliul ar fi trebuit să furnizeze părților la anchetă un rezumat neconfidențial al metodologiei utilizate și exemple de calcul.

În plus, reclamanta afirmă că a fost încălcat dreptul său de a fi audiată cu privire la alegerea țării analoage, deoarece reclamantei nu i s-a dat posibilitatea, în timpul anchetei care a condus la adoptarea regulamentului atacat, de a formula observații cu privire la înlocuirea Mexicului prin Coreea în calitate de țară analoagă.

În continuare, reclamanta pretinde că prin impunerea de taxe antidumping atunci când interesul comunitar nu necesita o acțiune, Consiliul a încălcat articolele 7, 9 și 21 din Regulamentul de bază2.

În sfârșit, în opinia reclamantei, Consiliul a încălcat articolul 5 alineatul (4) din Regulamentul de bază și a săvârșit o eroare vădită de apreciere prin impunerea de taxe antidumping, în pofida faptului că plângerea care a deschis ancheta nu a fost susținută de către industria comunitară, din moment ce o parte dintre producătorii comunitari care s-au opus plângerii reprezentau mai mult de 50 % din totalul producției comunitare a produsului similar.

____________

1 - JO 2007, L 272, p. 1.

2 - Regulamentul (CE) nr. 384/96 al Consiliului din 22 decembrie 1995 privind protecția împotriva importurilor care fac obiectul unui dumping din partea țărilor care nu sunt membre ale Comunității Europene (JO 1996, L 56, p. 1, Ediţie specială, 11/vol. 12, p. 223).