Sodba Sodišča za uslužbence (drugi senat) z dne 21. novembra 2013 – Roulet proti Komisiji

(Združeni zadevi F-72/12 in F-10/13)1

(Javni uslužbenci – Plača – Člen 66 Kadrovskih predpisov – Nekdanji začasni uslužbenec v nazivu AD 12 – Zaposlitev kot uradnik v nazivu AD 6 – Izplačilo plače, ki ustreza plači uradnika v nazivu AD 12 – Očitna napaka – Vračilo neupravičenih plačil v skladu s členom 85 Kadrovskih predpisov)

Jezik postopka: francoščina

Stranki

Tožeča stranka: Josiane Roulet (Ottignies, Belgija) (zastopniki: S. Orlandi, A. Coolen, J.-N. Louis, é. Marchal in D. Abreu Caldas, odvetniki)

Tožena stranka: Evropska komisija (zastopnika: G. Gattinara in D. Martin, zastopnika)

Predmet

Prvič, predlog za razglasitev ničnosti odločbe o zavrnitvi odškodninskega zahtevka, ki ga je tožeča stranka vložila na podlagi člen 90)(1) Kadrovskih predpisov zaradi napak, storjenih pri določitvi njenih pravic ob nastopu dela, in zamude pri odpravi teh napak. Drugič, predlog za razglasitev ničnosti odločbe Komisije za vračilo zneska plače tožeče stranke, ki je bila sprva začasni uslužbenec v nazivu A4 (AD12), nato pa uradnik v nazivu AD6, na podlagi člena 85 Kadrovskih predpisov. Izrek1.    Tožbi v združenih zadevah F-72/12 in F-10/13 se zavrneta.2.    J. Roulet nosi svoje stroške in stroške, ki jih je priglasila Evropska komisija.