Sodba Splošnega sodišča z dne 20. septembra 2012 - DEI proti Komisiji

(Zadeva T-169/08)

(Konkurenca - Zloraba prevladujočega položaja - Grški trg dobave lignita in grški grosistični trg z električno energijo - Odločba, s katero je bila ugotovljena kršitev člena 86(1) ES v povezavi s členom 82 ES - Podelitev ali ohranitev pravic, ki jih je Helenska republika podelila javnemu podjetju za pridobivanje lignita)

Jezik postopka: grščina

Stranke

Tožeča stranka: Dimosia Epicheirisi Ilektrismou AE (DEI) (Atene, Grčija) (zastopnik: P. Anestis, odvetnik)

Tožena stranka: Evropska komisija (zastopniki: T. Christoforou, A. Bouquet in A. Antoniadis, zastopniki, skupaj z A. Oikonomoujem, odvetnikom)

Intervenientka v podporo tožeče stranke: Helenska republika (zastopniki: K. Boskovits in P. Mylonopoulos, zastopnika, sprva skupaj z A. Komninosom in M. Marinosom, nato z M. Marinosom, odvetnikoma)

Intervenientki v podporo tožene stranke: Energeiaki Thessalonikis AE (Ehedoros, Grčija) in Elliniki Energeia kai Anaptyxi AE (HE & DSA) (Kifisija, Grčija) (zastopnika: P. Skouris in E. Trova, odvetnika)

Predmet

Predlog za razglasitev ničnosti Odločbe Komisije C(2008) 824 final z dne 5. marca 2008 o podelitvi ali ohranitvi pravic za pridobivanje lignita v korist DEI s strani Helenske republike.

Izrek

Odločba Komisije C(2008) 824 final z dne 5. marca 2008 o podelitvi ali ohranitvi pravic za pridobivanje lignita v korist Dimosia Epicheirisi Ilektrismou AE (DEI) s strani Helenske republike se razglasi za nično.

Evropska komisija nosi poleg svojih stroškov tudi stroške DEI.

Helenska republika, Elliniki Energeia kai Anaptyxi AE (HE & DSA) in Energeiaki Thessalonikis AE nosijo svoje stroške.

____________

1 - UL C 183, 19.7.2008.