Ympäristöystävällinen toimielin

 
Start Scroll

EU:n tuomioistuin on jo useiden vuosien ajan sitoutunut vahvaan ympäristöpolitiikkaan, jossa pyritään noudattamaan kaikkein tinkimättömimpiä kestävää kehitystä ja luonnonvarojen kunnioittamista koskevia vaatimuksia. Toimielimen sitoutumisesta ympäristöystävällisiin käytäntöihin on osoituksena vuodesta 2016 alkaen saatu EMAS-rekisteröinti (Eco-Management and Audit Scheme). Tämä Euroopan unionin sääntelemä sertifiointi myönnetään organisaatioille, joiden ympäristöpolitiikka, toimet ympäristön suojelemiseksi ja kestävät työmenetelmät täyttävät tiukat vaatimukset.

Vuonna 2023 EU:n tuomioistuin jatkoi pyrkimyksiään muovisten vesipullojen käytön lopettamiseksi tiloissaan. Uudessa catering-sopimuksessa kiellettiin tällaisten vesipullojen myynti. EU:n tuomioistuin jatkoi uudelleen käytettävien juomapullojen jakamista kannustaakseen henkilöstöään käyttämään vuonna 2022 asennettuja vesipisteitä.

Energiankulutus on nyt kääntymässä laskuun samalla tavalla kuin ennen pandemiaa. Tähän on päästy luopumalla covid-kriisin vuoksi käyttöön otetuista erityisistä ilmanvaihtoon liittyvistä toimenpiteistä ja asentamalla tehokkaampia ilmansuodattimia. Ukrainan sotaan liittyvien poikkeuksellisten energiansäästötoimenpiteiden yhteydessä EU:n tuomioistuin vähensi merkittävästi sähkön ja lämpöenergian kulutustaan.

Vuosille 2022–2023 EU:n tuomioistuin asetti paperinkulutusta koskevat määrälliset tavoitteet. Vuonna 2022 toimistopaperin käyttö (lukuun ottamatta ulkoistettuja julkaisuja) väheni 54,1 prosentilla verrattuna kriisiä edeltäneeseen tasoon vuonna 2019, ja tämä suuntaus jatkui vuonna 2023, kun tottumuksia muutettiin ja menettelyjä ja asiakirjoja digitoitiin jatkuvasti. EU:n tuomioistuin päätti lisäksi vuoden 2023 syyskuussa rajoittaa henkilökohtaisten tulostimien määrän täysin välttämättömään säästääkseen energiaa, kulutustavaroita ja paperia ja vähentääkseen näin hiilijalanjälkeään.

  • Jätteiden kierrätyksen parantaminen ja kertakäyttömuovien vähentäminen
  • Vel’OH-itsepalvelupyöräjärjestelmään osallistuminen ja pyörällä liikkumisen tukeminen
  • Lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointi-infrastruktuurin jatkuva parantaminen
  • Toimisto- ja ruokajätteen vähentäminen - 50% kg/FTE
  • Vedenkulutuksen vähentäminen - 10.1% m3/FTE
  • Paperinkulutuksen vähentäminen- 62.1% kg/FTE
  • Sähkönkulutuksen vähentäminen - 23.2% kWh/FTE
  • Lämmitysenergian kulutuksen vähentäminen - 23.6% kWh/FTE
  • 3 466 m2 aurinkopaneeleja, joista saatiin sähköä
    422 003 kWh, joka vastaa 76 perheen vuosittaista tarvetta
  • Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen - 31.7% kg CO2/FTE

Kokoaikavastaava (full-time equivalent, FTE) on yksikkö, jolla voidaan mitata ammattitoimintaa riippumatta erilaisista työmalleista johtuvista eroista, jotka koskevat kunkin työntekijän tekemää viikoittaista työtuntimäärää.

Vettä, jätettä, paperia ja sähköä koskevat ympäristöindikaattorit vastaavat vuoden 2022 indikaattoreita. Muutokset on mitattu suhteessa vuoteen 2015, joka on EMAS-järjestelmän viitevuosi.

go to top