70 χρόνια από την ίδρυση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

70 logo red FINAL Colours no devise

Το 2022, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιόρτασε τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του. Για να τιμηθεί η επέτειος αυτή, οργανώθηκαν διάφορες εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όπως το Forum Δικαστών με θέμα «Η δικαιοσύνη κοντά στον πολίτη», η διεξαγωγή πανηγυρικής συνεδρίασης και η έκδοση αναμνηστικού γραμματοσήμου.

Εκδόθηκαν (στα γαλλικά και στα αγγλικά) τα πρακτικά  με τις συμβολές των προσκεκλημένων στο έκτακτο Forum Δικαστών και με τις ομιλίες που εκφωνήθηκαν στην πανηγυρική συνεδρίαση.

Επιπλέον, γυρίστηκε βίντεο με τίτλο «70 χρόνια ιστορίας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» με τη συμμετοχή μελών του Δικαστηρίου και ειδικών στο δίκαιο της Ένωσης.

Τέλος, η Ένωση παλαιών μελών των δικαιοδοτικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Association des anciens membres des juridictions de l’Union) εξέδωσε βιβλίο (στα αγγλικά και στα γαλλικά) με τίτλο «Témoignages d’anciens Membres de la Cour de justice de l’Union européenne à l’occasion des 70 ans de la Cour », το οποίο ανατρέχει στα 70 χρόνια ιστορίας του θεσμικού οργάνου.