Vizite

În fiecare an, aproximativ 4 000 de practicieni ai dreptului vizitează Curtea de Justiție a Uniunii Europene, la Luxemburg: magistrați naționali, avocați, cadre didactice universitare, juriști în întreprinderi etc. Programele permit acestor persoane să își aprofundeze cunoștințele cu privire la instituția judiciară, precum și cu privire la jurisprudența acesteia.

În plus, aproximativ 10 000 de alți vizitatori (majoritatea studenți la Drept) sunt de asemenea primiți în fiecare an la Curte.

Vizitele organizate de Unitatea seminarii și vizite sunt gratuite și se desfășoară în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

Vizitele la Curtea de Justiție sunt limitate la perioadele de sesiune judiciară și au loc în zilele lucrătoare de la ora 8 la ora 17.30.

 

Vizitatori individuali / Vizite turistice

Vizite ghidate ale clădirilor și ale operelor de artă (Art’ tour)

Grupuri de vizitatori/Tipuri de programe

Seminarii

Cerere de vizită la Curtea de Justiţie / Conectare la My Visit

Condițiile generale ale vizitelor la Curtea de Justiție

Contact - Vizite

Adresă și plan de acces

Vizitatori individuali / Vizite turistice

Vizitatorii individuali care doresc să asiste la o ședință publică la Curtea de Justiție sau la Tribunal sunt invitați să se prezinte la intrarea pentru vizitatori (a se vedea planul), având asupra lor cartea de identitate, pașaportul sau permisul de conducere, pentru a obține un ecuson de identificare. În general, ședințele publice încep la ora 9.30. Se recomandă sosirea cu cel puțin 15 minute înainte de începerea ședinței. Locurile disponibile sunt limitate și nu pot fi rezervate. Pe toată durata ședinței, vizitatorii trebuie să respecte regulile de securitate și regulile de conduită ale Curții. Nu este necesară vreo înregistrare prealabilă. Consultați calendarul ședințelor pentru a alege.

A se avea în vedere faptul că Oficiul de turism al Luxemburgului organizează vizite cu ghid la Curtea de Justiție în timpul weekendurilor și al vacanțelor judecătorești. Se pot obține programări pentru aceste vizite contactând cu patru săptămâni înainte Luxembourg City Tourist Office - 30, Place Guillaume II, L-1648 Luxembourg, B.P. 181 - L-2011 Luxembourg, Tel.: +352 22 28 09 - Fax: +352 46 70 70 - E‑mail: guides@lcto.luwww.luxembourg-city.com.

Vizite ghidate ale clădirilor și ale operelor de artă (Art’ tour)

Datorită contribuțiilor statelor membre, Curtea de Justiție a Uniunii Europene deține o colecție de opere de artă reprezentativă pentru patrimoniul artistic european. Spațiile oferite de noul Palat al Curții, inaugurat în 2008, au permis punerea în valoare a acestei colecții și îmbogățirea acesteia cu noi opere, reprezentând donații sau împrumuturi. Serviciul vizite al Curții de Justiție organizează, la intervale regulate, vizite ghidate gratuite ale operelor de artă și ale clădirilor Curții. Aceste vizite sunt organizate potrivit unui calendar predefinit (a se vedea tabelul), în engleză, în franceză sau în germană, în limita a 35 de vizitatori odată.

În această privință, persoanele interesate sunt rugate să se înregistreze cu cel puțin 2 zile lucrătoare înainte, prin utilizarea formularului de înscriere. Orice vizitator a cărui prezență este confirmată este invitat să se prezinte la intrarea vizitatorilor (plan), având asupra sa un act de identitate. Vizite ghidate suplimentare, exclusiv pentru grupuri (compuse din cel puțin 7 participanți) pot fi organizate la cerere prin contactarea Serviciului vizite (formular de contact).

warningDin cauza crizei sanitare, aceste vizite sunt în prezent suspendate !

 

pixel 

Grupuri de vizitatori/Tipuri de programe 

Din lista propusă mai jos, puteți alege elementele de program care corespund cel mai bine intereselor dumneavoastră și cunoștințelor dumneavoastră juridice, în limita intervalelor dumneavoastră orare disponibile.

 • Ședință într‑o cauză aflată pe rolul Curții/al Tribunalului, precedată de o expunere asupra cauzei respective (în general marțea, miercurea și joia între 8.20 și 11.30 ; durata aproximativă 3 ore)
 • Prezentare generală a Curții/a Tribunalului (durata: 45 minute)
 • Prezentarea profesiei de jurist-lingvist (durata: 45 minute)
 • Prezentarea multilingvismului la Curtea de Justiție (traducere, interpretare) (durata: 45 minute)
 • Vizitarea bibliotecii (durata: 30 minute)
 • Vizită ghidată a clădirilor (durata: 45 minute)

Aceste elemente de program pot fi selecționate în chestionarul care trebuie completat în aplicația „My Visit” (a se vedea capitolul „Conectare la My Visit”). Sub rezerva disponibilității resurselor materiale și umane ale Curții, Serviciul vizite va face eforturi să respecte în cea mai mare măsură posibilă opțiunile dumneavoastră.

Seminarii

Seminarii care se desfășoară de‑a lungul mai multor zile și cuprind programe orientate în funcție de centrele de interes ale participanților pot fi elaborate la cererea unui grup de practicieni ai dreptului.

pixel

Cerere de vizită la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene / Conectare la My Visit

Unitatea seminarii și vizite organizează vizite numai pentru grupuri (7-35 de persoane). Pentru vizite individuale sau vizite turistice, consultați capitolul respectiv.

Înainte de a formula o cerere de vizită la Curte, vă rugăm să citiți cu atenție informațiile privind condițiile de înscriere și informațiile pentru organizarea vizitelor.

Pentru a formula o cerere de vizită vă rugăm să utilizați aplicația My Visit. Aceasta vă permite să introduceți o cerere de vizită online. În acest scop sunt necesare o conexiune internet și o adresă de e‑mail valabilă.

După ce v‑ați creat spațiul personal în aplicația My Visit, veți putea formula sau modifica o cerere de vizită, dar și:

 • crea grupuri de vizitatori pentru a le reutiliza cu ocazia unor viitoare vizite;
 • vizualiza datele de vizite disponibile înainte de a face o cerere de vizită;
 • alege un tip de vizită.

Odată formulată cererea, veți putea, conectându‑vă la spațiul dumneavoastră personal:

 • ·  urmări în ce stadiu se află cererea dumneavoastră de vizită;
 • ·  modifica anumite date din cererea de vizită înainte de a o valida;
 • ·  consulta sau imprima documentele privind dosarul dumneavoastră de vizită;
 • ·  păstra istoricul tuturor vizitelor dumneavoastră la Curte.

Dacă întâmpinați dificultăți în cadrul utilizării aplicației My Visit, puteți consulta manualul utilizatorului disponibil online selecționând simbolul „?” sau puteți utiliza formularul de contact.

fleche D Conectare la My Visit

Dacă nu aveți o adresa de e‑mail, consultați rubrica „Contact”.

  

Condițiile de înscriere

 • Având în vedere specificul activității Curții, sunt prioritare grupurile compuse din practicieni ai dreptului sau din studenți la Drept. Vârsta minimă a participanților trebuie să fie de 18 ani împliniți. În ceea ce privește grupurile de elevi care nu au nivel universitar, se recomandă contactarea Unității seminarii și vizite (formular de contact).
 • Ținând seama de interesul pe care îl prezintă Curtea pentru practicienii dreptului și pentru studenții la Drept, este util ca o cerere de vizită să fie adresată cu cinci-șase luni înainte.
 • Vizitele se organizează pentru grupuri compuse din minimum 7 și maximum 35 de persoane. În afara acestor limite, vă rugăm să contactați Unitatea seminarii și vizite (formular de contact).
 • Persoana care răspunde de un grup de vizitatori este invitată să formuleze o cerere de rezervare prealabilă.

  

Informații pentru organizarea vizitelor

 • Cel târziu cu două săptămâni înainte de desfășurarea vizitei, persoana care răspunde de grupul de vizitatori trebuie să transmită lista participanților, precum și datele de naștere ale acestora prin aplicația My Visit.
 • Serviciul vizite comunică propunerea de program cu aproximativ două săptămâni înainte și programul definitiv cu aproximativ o săptămână înainte de vizită pe spațiul personal din aplicația My Visit al persoanei de contact.
 • În ziua vizitei, grupul de vizitatori trebuie să se prezinte la intrarea și la ora indicate în program. Se cere o punctualitate cât mai strictă. Se atrage atenția vizitatorilor asupra densității traficului rutier în Luxemburg, dimineața fiind frecvente ambuteiajele pe autostrăzi și în capitala țării.
 • Un ghid, colaborator al Unității seminarii și vizite, primește grupul de vizitatori la intrarea Curții. Această persoană însoțește și conduce grupul pe toată durata vizitei la Curtea de Justiție. Persoana care răspunde de grup trebuie de asemenea să se ocupe de vizitatori și să îl asiste pe ghid.
 • Fiecare participant trebuie să aibă asupra sa cartea de identitate, pașaportul sau permisul de conducere.
 • În principiu, accesul la cantina sau la bufetul Curții este rezervat personalului.
 • La finalul vizitei la Curte, persoana care răspunde de grup este invitată să completeze formularul de evaluare a vizitei.
 • Vă atragem atenția că, în împrejurări excepționale, Curtea își rezervă dreptul de a anula o vizită programată.

 

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer