CURIA
rss
tarkennettu haku
Vuosikertomus

Euroopan unionin tuomioistuimen vuosikertomus koostuu kahdesta osasta: Tuomioistuimen toiminta ja Selvitys talousarvio- ja varainhallinnosta. Samassa yhteydessä julkaistaan myös Lyhyt katsaus menneeseen vuoteen, joka sisältää vuosikertomuksen tiivistelmän.

         

2016

 

Lyhyt katsaus menneeseen vuoteen

Lyhyessä katsauksessa menneeseen vuoteen esitetään tiivistelmä Euroopan unionin tuomioistuimen lainkäyttötoiminnasta sekä institutionaalisesta ja hallinnollisesta toiminnasta. Katsauksessa esitetään vuoden tärkeimmät tuomiot ja niiden merkitys eurooppalaisille ja selitetään kuvien, kaavioiden ja tilastotietojen avulla vuoden merkittävimpiä tapahtumia.

RA-panorama2016

pdf icon Lyhyt katsaus menneeseen vuoteen

 

pixel-gold2
     

Tuomioistuimen toiminta

Vuosikertomuksen tässä osassa on yksityiskohtainen katsaus unionin tuomioistuimen, unionin yleisen tuomioistuimen ja virkamiestuomioistuimen lainkäyttötoimintaan. Se sisältää selvityksen oikeuskäytännöstä ja linkkejä ratkaisujen koko sisältöön. Tässä osassa on myös vuoden oikeudenkäyntitilastot

RA-jud2016

pdf icon Tuomioistuimen toiminta
 

pdf icon Aikaisemmat vuosikertomukset

pixel-gold

Selvitys talousarvio- ja varainhallinnosta
(Valtuutetun tulojen ja menojen hyväksyjän vuotuinen toimintakertomus) 2015

Unionin yleiseen talousarvioon sovellettavien varainhoitosääntöjen mukaisesti valtuutettu tulojen ja menojen hyväksyjä laatii tehtäviensä suorittamisesta vuotuisen toimintakertomuksen, joka sisältää tiedot taloudesta ja hallinnoinnista. Tätä kertomusta kutsutaan Selvitykseksi talousarvio- ja varainhallinnosta, ja siinä esitetään muun muassa tulokset, joita toimielimelle myönnetyillä varoilla on saavutettu, ja sisäisen tarkastuksen toiminta.

RA-gest

pdf icon Version française

pdf icon English version

 

 

.