CURIA
rss
napredno iskanje
Praksa

Splošne informacije

Sodišče Evropske unije vsako leto ponuja omejeno število plačanih praks, ki lahko trajajo največ pet mesecev. Prakse se opravljajo predvsem v Direktoratu za raziskave in dokumentacijo, Direktoratu za obveščanje, službi za seminarje in obiske, Generalnem direktoratu za prevajanje, sodnem tajništvu Splošnega sodišča in Direktoratu za tolmačenje (za podrobnejše pogoje za prakso v tolmačenju glej spodaj).

Prakso je mogoče opravljati v dveh obdobjih:

- od 1. marca do 31. julija (prijavnico pošljite najpozneje 30. septembra),
- od 1. oktobra do 28. februarja (prijavnico pošljite najpozneje 30. aprila).

Kandidati, ki so univerzitetni diplomirani pravniki ali politologi (smer pravo), oziroma kandidati za prakso v Direktoratu za tolmačenje, ki so diplomirani konferenčni tolmači, morajo izpolniti, nato pa natisniti in podpisati to prijavnico: EN / FR ter jo poslati po elektronski pošti na naslov: Stages.services@curia.europa.eu, skupaj s podrobnim življenjepisom in kopijo diplom in/ali potrdil. Vsaka priloga mora vsebovati priimek in ime kandidata za prakso in biti oštevilčena z zaporedno številko. Vsi priloženi dokumenti skupaj imajo lahko največ 5 MB.

V primeru težav pri odpiranju prijavnice vam svetujemo, da jo shranite na lokalni trdi disk in namesto spletnega brskalnika za njeno branje uporabite program Adobe Reader.

Za opravljanje tega dela je zaželeno dobro poznavanje francoščine.

Prakse v tolmačenju, ki trajajo od deset do dvanajst tednov, so namenjene predvsem mladim, ki so diplomirani konferenčni tolmači, katerih jezikovna kombinacija je zanimiva za Direktorat za tolmačenje. Cilj je mladim tolmačem omogočiti, da se pod mentorstvom izpopolnjujejo v tolmačenju, predvsem pravnem, ki zajema pripravljanje dokumentov, terminološko raziskovanje in praktične vaje v „nemi kabini". Zahteva se pasivno znanje francoščine. Prosimo, upoštevajte, da med sodnimi počitnicami ni obravnav.

.