CURIA
rss
napredno iskanje
Praksa

Splošne informacije

Sodišče Evropske unije vsako leto ponuja omejeno število plačanih praks, ki trajajo pet mesecev. Prakse se opravljajo predvsem v Generalnem direktoratu za prevajanje, Direktoratu za raziskave in dokumentacijo, Direktoratu za obveščanje, službi za seminarje in obiske, pravnemu svetovalcu za upravne zadeve, sodnem tajništvu Splošnega sodišča in Direktoratu za tolmačenje (za podrobnejše pogoje za prakso v tolmačenju glej spodaj).

Prakso je mogoče opravljati v dveh obdobjih:

- od 1. marca do 31. julija (vložitev prijavnic od 1. julija do 30. septembra za vsako leto)
- od 1. oktobra do 28. februarja (vložitev prijavnic od 1. februarja do 30. aprila vsako leto).

Kandidati, ki so univerzitetni diplomirani pravniki ali politologi (smer pravo), oziroma kandidati za prakso v Direktoratu za tolmačenje, ki so diplomirani konferenčni tolmači, morajo prijavnico vložiti prek aplikacije EU CV Online v za to določenih rokih.

Mesečna štipendija znaša 1120,00 EUR (neto znesek).

Za opravljanje tega dela je zaželeno dobro poznavanje francoščine.

 

 

Prakse v tolmačenju, ki trajajo od deset do dvanajst tednov, so namenjene predvsem mladim, ki so diplomirani konferenčni tolmači, katerih jezikovna kombinacija je zanimiva za Direktorat za tolmačenje. Cilj je mladim tolmačem omogočiti, da se pod mentorstvom izpopolnjujejo v tolmačenju, predvsem pravnem, ki zajema pripravljanje dokumentov, terminološko raziskovanje in praktične vaje v „nemi kabini". Zahteva se pasivno znanje francoščine. Prosimo, upoštevajte, da med sodnimi počitnicami ni obravnav.

.